Pàgines

dimecres, 20 de febrer del 2013

Llit de patata amb pollastre i curri

A principis de febrer, vaig veure que a la web d'Anar de Tapes convocaven un concurs. La primera edició està dedicada a Tapes i Barquetes, i la meva aportació, és aquest pollastre amb curri damunt un llit de patata.



Esper ser-hi a temps!! Ja que hi ha fins avui per presentar la recepta... La idea de fer el llit de patata és una recepta que m'ha fet molta gràcia al llibre "La Cuina de mumare", de na Ma del Mar Bonet. Enguany vull aprofitar tots els llibres de cuina que tenc al prestatge a més de mirar-los de tant en tant.

Si encara no hi som a temps, igualment compartiré la recepta amb vosaltres, i esper ser una mica més puntual a la pròxima convocatòria!!

Ah! És una opció ideal per celiacs, ja que no duu ni mica de farina!


Si voleu consultar totes les receptes participants al MOSSEGADES clicau aquí, i si voleu votar per la meva proposta, pitjau aquí i després al botó on posa "mossega-la"



INGREDIENTS:

- 500g de patata bullida
- 4 cullerades de llet
- 1 vermell d'ou
- 150g de formatge Emmental
- 2 talls de pitera de pollastre
- 2 cebes
- Curri
- Sal


COM ES FA?

1. Posam la patata bullir tallada a cantons
2. Tallam la ceba i els talls de pollastre a trossets petits
3. Posam la ceba a sofregir, i quan comença a ser cuita, hi afegim el pollastre i una mica més tard el curri, ho deixam coure i després ho reservem.
4. Quan la patata és cuita i ha refredat una mica, la passam pel passapurer i hi afegim el formatge, el vermell d'ou i les quatre cullerades de llet, i ho mesclam bé.
5. Escalfarem el forn a 200ºC.
6. Agafam una cullerada de la mescla de patata, en feim una pilota i l'aixefam damunt un paper de forn, i feim el mateix amb la resta. Ho enfornam 15 minuts.
7. Treim la palangana del forn i giram tots els muntets de patata, després hi abocam una cullerada de pollastre amb curri i hi posam una mica de formatge Emmental. Ho tornam enfornar 15 minuts més.