Pàgines

dimarts, 15 de maig del 2012

Panet de crema d'alvocat amb brie


Hola!!!! Fa molts de dies que no public i no és que ja no tengui dèries, és que quasi no tenc temps!!!! Però avui és 15 de maig, per tant, toca participar al repte de La Recepta del 15, d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta.

La seva proposta per aquest mes són els entrepans o panets, la meva elecció ha estat un panet d'alvocat i formatge brie, fruit de la casualitat. Un vespre de la setmana passada, quan vaig arribar a casa en Joan ja havia sopat, i jo tenia una mica de gana... Vaig guaitar per la gelera i hi havia un tupper amb les restes d'alvocat, trempat ràpid tipus guacamole, que ens havia sobrat del dinar. També tenia un trosset de barra i formatge brie. Amb això vaig fer un panet, que em va agradar!!! Així que vaig decidir que seria la meva proposta per avui, 15 de maig.

Per fer el panet, encara que l'altre dia ho vaig tastar amb pa de barra, he comprat unes magranetes del forn de Ca Na Juanaineta, que són les que em duia sa padrina per berenar de petita!

Dos consells sobre els alvocats:
  • Si qualque vegada comprau alvocats i els heu de fer servir i encara són verds, aquí hi ha un truc que de veres funciona. El vaig llegir al bloc d'en Joan Marc, un bon cuiner que fa uns mesos va obrir restaurant a Inca, i que també vos recoman, s'hi menja molt bé!
  • Una vegada vaig llegir que si feim guacamole i volem que es conservi verd sense oxidar-se, una bona manera és guardar-lo dins un recipient amb el pinyol. El suc de la llima, també ajuda a què no s'oxidi.




INGREDIENTS:
(2 persones)
  • 1 alvocat madur
  • Mitja ceba (o un quart si és grossa)
  • Mitja llima
  • Sal i pebre
  • Uns talls de formatge brie
  • 2 magranetes

COM ES FA?
  1. Amb un ganivet farem un tall a l'alvocat des de d'alt a baix i per tot el contorn, i el separarem en dos trossos (una amb l'os, i l'altre sence).
  2. Treurem la polpa amb l'ajuda d'una cullera (si té molts de trossets negres, les podem llevar amb la mateixa cullera) i la posarem dins un bol o damunt el tallador i amb l'ajuda d'una forqueta ho esmicolarem (si l'alvocat és prou madur, no fa falta tallar amb ganivet)
  3. Picarem la ceba molt petita, i la mesclarem amb la polpa d'alvocat.
  4. Espremarem mitja llima damunt els ingredients anterior i ho mesclarem tot amb l'ajuda d'una forqueta.
  5. Posarem sal i un poc de pebre a la mescla, ho mesclarem i tastarem i si cal, ho rectificarem.
  6. Tallarem la magraneta per la meitat, a la part superior i escamparem un poc de la nostra crema perquè així el pa no sigui eixut, i a la part inferior, hi posarem dues o tres cullerades, amb el formatge. 
Suggeriment: aquesta crema d'alvocat és una bona alternativa a l'oli per trempar ensalades i també per fer algún tipus de montadito.
Els tres ingredients principals de la crema

L'alvocat per la meitat  (els trossets negres es poden llevar)
Esmicolant la polpa
Mesclant la ceba amb l'alvocat
Les magranetes!!


6 comentaris:

  1. Jo també he triat advocat per omplir el meu entrepà.... amb formatge brie, m´encantaria també. M´apunto la proposta.. petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOla Joaquina!!! He vist la recepta al teu bloc, però no vaig poder deixar-hi cap comentari... A vegades som un poquet trasto amb això de la informàtica!!! El teu entrepà amb alvocat i salmó fa molt bona pinta, és una combinació que m'encanta!!!!!!!

      Elimina
  2. Una crema d'alvocat deliciosa que espero tastar ben aviat. M'encanten els entrepans amb alvocat, en sóc una fanàtica. I amb el brie, increïble!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres!!! Ara mateix rectific el post, que La Recepta del 15 també és cosa de Xocolata Desfeta (vaig fer tanta via per escriure, que se me va passar!!!). Besades i gràcies per les propostes, ja fris que sigui diumenge... jejejejje

      Elimina
  3. Fa una pinta deliciosa, un entrepà amb alvocat mmm com ens agrada a ESfruita!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem una recepta senzilla però especial, ja que mai queda igual! Una truita de patates! www.esfruita.com/assessorem/truita-de-patates

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! Llàstima que a Mallorca no hi deveu arribar... la idea de la botiga és molt bona!!!!!!!

      Elimina