Pàgines

dimecres, 31 d’octubre de 2012

Sopa de verdures amb safrà i burballes de carabassí

El fred ha arribat de cop, enguany no ha avisat!!! I avui ha fet un dia molt estrany, ara sol, i just després vent i aigua, i estones, sol,vent i aigua alhora. Amb poques ganes de sortir defora, sí m'ha fet gola menjar alguna coseta calenta...



He recordat aquest sopa que vàrem fer l'any passat devers Nadal a ca na Pilar, un dia que venien en Joan i na Mercè de Barcelona.

El safrà, és un condiment mediterrani, emprat ja en la cuina catalana medieval. Sí que és una mica car, per aconseguir un gram de safrà sec es necessiten 150 flors, però amb poca quantitat n'hi ha suficient.


INGREDIENTS:
( 2-3 persones)
  • 1 manat de porros
  • 2 cebes
  • 3 pastanagons
  • 2 carabassins
  • 2 grapades de cols de Brusel·les
  • Oli
  • Sal
  • Safrà

COM ES FA?
  1. Tallarem tota la verdura a trossets ben petits, excepte el carabassí, que el tallarem a julian
  2. Posarem totes les verdures, excepte el carabassí, dins una olla o greixonera i ho sofregirem amb una mica d'oli i un poquet de sal.
  3. Després hi afegirem la quantitat d'aigua necessària perquè les verdures quedin cobertes uns centímetres i esperarem que arranqui el bull.
  4. Una vegada l'aigua bull, hi afegirem el safrà (si és en pols, directament; i si és en bri, l'hem de picar amb el morter abans) i les burballes de carabassí.
  5. Tot ha de coure entre 10 i 15 minuts.
Les verdures
Les burballes de carabassí
 
Tot dins la greixonera
 
Els brins de safrà, que com que m'ha semblat que eren petits pel morter, els he picat dins una tasseta
  
La sopa ja pega el darrer bull!!!

Suggeriments:
  • Podeu posar altres verdures que tengueu a mà, i altres espècies.
  • Hi podrieu afegir pilotetes de carn o trossets d'ou bullit al final. D'aquesta manera, hi hauria proteïnes al plat.
  • I si a part de les pilotetes, hi posau una mica de pasta o arròs, el plat ja és complet del tot! I crec que és una bona opció per persones majors o infants.

8 comentaris:

  1. Ai quina sopeta més bona!!! jo acabo de sopar un plat semblant. Bona idea això de posar-hi safrà... Mmm que bé que s'hi està a casa menjant plats calentons com aquest.
    una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La idea d'aquesta sopa la vaig treure un dia mirant n'Arguiñano, que encara que els seus acudits són xarecs, dóna bones idees!!!!!

      Elimina
  2. un dia d'aquests caurà segur!!! sóc fan "number one" de les sopes i cremetes!!!! mmmmmmmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sonieta, no té dedicat la recepta, però t'assegur que quan la cuinava, vaig pensar amb tu!!!!!

      Elimina
  3. M'agrada molt la teva sopa, ara mateix me'n menjaria un plat per sopar avui vespre! i a més amb cols de brusel·les que em tornen boja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Caterina!!!! Amb l'arribada del fred els plats calents s'agreeixen!!!

      Elimina
  4. M'ha agradat molt aqueste recepta. Ja tenc el primer plat per avui.
    Gràcies per el teu temps i els suggeriments.

    ResponElimina
  5. Oh! Què bé!!! Estic ben contenta que t'hagi fet menjera!!!! I ja em comentaràs si t'ha agradat! ;)

    ResponElimina