Pàgines

dissabte, 10 de març del 2012

Doble versió de Bunyols de Vent

Només fa una setmaneta que vaig publicar la primera entrada, i avui faré la meva primera aportació a Memòries d'una cuinera, un bloc que engresca a cuinar un plat diferent cada mes. Com podeu veure pel títol de l'entrada, aquest mes va de bunyols!

Just a finals d'estiu, després d'haver tengut un petit "fracàs" amb el meu primer intent de fer bunyols de vent (vaig agafar una recepta de massa choux d'internet que no és exactament igual), la mare d'una amiga meva em va explicar com les feia ella, ho vaig provar i em varen sortir bé!!

Vos present dues versions de bunyols de vent: una dolça de tota la vida i l'altra salada, una petita cabòria que se'm va acudir mentres els estava fent.





INGREDIENTS per la MASSA:
  • 150 g de saïm
  • 450 g d'aigua
  • 6 ous
  • 200 g de farina
  • Sucre pols (només pels de crema)
  • Olives negres (només pels salats)

COM ES FA?
  1. Pesarem l'aigua i el saïm i els posarem dins una olla (millor que sigui grossa), encendrem el foc i esperarem que bulli.
  2. Quan bull, hi afegirem la farina, sense aturar de remenar. Ha de quedar una massa homogènia i gens líquida. Retirau del foc.
  3. Mentres la massa refreda, pujarem els blancs dels ous a punt de neu.
  4. Una vegada està refredada la massa, hi afegirem els vermells d'un en un, mesclant bé cada vegada.
  5. Els blancs s'afegeixen al final, i amb dues o tres vegades, mesclant bé cada cop.
  6. En fareu dos munts. Un pels bunyols dolços, i l'altre pels salats, on s'hi mesclaran les olives tallades a trossets.
  7. Amb l'ajuda d'una màniga pastissera o amb dues culleres, farem els bunyols, i els courem 20-25 minuts a 180-200ºC.

BUNYOLS de CREMA

Els bunyols de vent solen anar farcits de crema pastissera, nata o trufa, amb una miqueta de sucre per damunt. La recepta de la crema la podeu trobar al post dels cons. Ah! El color groc intens que veis a la crema dels bunyols no és deguda a què sigui flan de sobre, sino a què vàrem emprar (en Joan me va fer la crema) ous de les gallines del corral!

Una vegada teniu la pasta cuita i la crema feta i refredada, només heu de fer un tall als bunyols (millor amb un ganivet de serra) i omplir-los amb l'ajuda d'una màniga pastissera i tamissar un poc de sucre en pols per damunt!

Amb mig litre de llet hem omplit uns 15-20 bunyols.




BUNYOLS d'OLIVES amb FARCIT d'ANXOVES

INGREDIENTS DEL FARCIT:
(Per +/- 12 bunyols)
  • 1 capsa de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 2 capses de tonyina
  • 1 capsa d'anxoves
És molt senzill, només ho heu de mesclar tot i batre amb una batedora. Si vos agrada més el gust d'anxoves, podeu fer les proporcions de tonyina-anxoves a l'inrevés, o només posar-hi anxoves! Jo ho faig així, ja que les anxoves tenen un gust bastant accentuat.

La massa dels bunyols, es cou igual que els de crema, només que a la massa hi haurem afegit els trossets d'olives negres!

Una petita observació: quan els hem tastat, he trobat que els salats haguessin pogut ser una mica més petits, només d'una mossegada!!! Només en queda un...









20 comentaris:

  1. Benvinguda al món màgic dels blogs de cuina. Tot el que estigui farcit de crema és la meva debilitat però aquests saladets també tenen molt bona pinta.
    Petonets

    Rosa Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la benvinguda!!!! Ara acab de pegar una ullada al teu bloc, i els teus bunyols són molt semblants als que a Mallorca feim per les verges!!!! Que també es fregeixen!!!!!

      Elimina
  2. Els he provat i els salats boniiiisims!!

    ResponElimina
  3. Hola!! això està boníssim!! i els salats també, m'han cridat molt l'atenció! Saps què? jo a la pasta choux feta així i al forn en dic lioneses! en canvi quan la fregeixo en dic bunyols... M'encanta quan trobo diferències a la manera de dir les coses en català!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!!! Les lioneses són els nostres bunyols de vent, amb la diferència que aquí empram saïm!!!! Ho vaig tenir escrit un moment al post, però com que el vaig refer tantes vegades... al final se veu que no ho vaig posar!!!! jejejeje Nosaltres, per les verges (20 d'octubre) feim uns altres bunyols, que sí fregim (és una recepta diferent, i els menjam amb sucre o mel).

      Elimina
  4. Muy buena idea, buñuelos salados. Estos químicos están locos XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajajajajaj Grácias Marquitos!!!!! Més envant en faré una de química, química... a lo Ferra Adrià! (que no tiene mucho misterio, tampoco...)

      Elimina
  5. Hola!! He arribat al teu blog perque he vist que havies deixat l'enllaç d'aquesta recepta a memòries d'una cuinera, i volia veure els bunyols. T'han quedat fantàstcis!! I amb aquests farcidets, tant el dolç com el salat, deuen estar boníssims!! He vist que tens receptes que m'agraden molt, així que em quedo per aquí a seguri-te.
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Rebeca!!!!! Esper seguir ampliant el receptari... només fa una setmana i un parell de dies que he estrenat el bloc!!!!!! I sobretot esper que t'agradin les receptes!!! Ja me diràs què tal si les intentes fer!!! Besades!!!

      Elimina
  6. M'encanta el teu blog!!!! i prometo, que tot i ser una pàssima cuinera, intentaré provar de fer algun dels teus fantàstics plats!!! felicitats guapins!!

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies guapa!!!!!!!!!!!! I això de que ets una cuinera pèssima... no m'ho crec!!!!!!!!! Per cert, he ullat ràpidament el teu bloc i m'han agradat molt les fotos de Formentera!!!! A veure si puc fer xafardeig amb més calma!!! ;)

    ResponElimina
  8. Hola Catarina! benvinguda a la blocosfera i a Memòries d'una cuinera. Al final t'han quedat molt bé i amb dos farcits ben diferents! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Judith!!! Aquests reptes que ens proposau han estat un dels motius que també m'han fet decidir a obrir el bloc, així que endavant amb Memòries!!!!!!

      Elimina
  9. M'acabo de llegir el post i els comentaris i he vist l'explicació dels bunyols per vosaltres lioneses per nosaltres!;)
    Primer m'encantaven els de xocolata però després em vaig passar als de crema.
    I els salats em sembla que han d'estar boníssims.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  10. Hola Caterina! No coneixia el teu blog fins que t'has fet seguidora. Quines bones propostes que fas, me les apunto! Petonet i fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!! Vaig conèixer el teu bloc ahir, a través d'un altre bloc... anant de bloc en bloc fas molts de descobriments!!! Me va agradar així com has plantejat el teu, i la recepta de les esperdenyes... quina sorpresa! No les havia sentit anomenar mai...

      Elimina
  11. Què bons, els bunyols de vent. Nosaltres n'hem de fer la setmana que ve. Sempre són èxit segur.Els teus tenen una pinta fantàstica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! I és vera, per molts que n'hi hagi, d'un en un, se solen acabar!!!

      Elimina