Pàgines

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Crema de carabassa amb poma i curri

Arrib tard a La Recepta del 15 d'aquest mes, però no vull deixar de fer la meva proposta... Una crema calenteta que en aquests temps de constipats no anirà gens malament!!!! El toc una mica diferent a una recepta ben senzilla són la poma i el curri.

 
 
També aprofitarem la recepta per estrenar la secció de receptes amb Thermomix, aquest aparell que fa una mica de tot dins la cuina... Si no teniu la màquina, també podeu fer la recepta, que la primera vegada que la vaig fer, jo tampoc la tenia!!!
 
La crema, amb llavors de sèsam i pipes de carabassa
 
 
 
INGREDIENTS:
  • 1 ceba
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 1 carabassa (+/- 1kg)
  • 2 pomes
  • 1 culleradeta de curri
  • Sal
  • Llavors de carabassa o...
 
COM ES FA?
 
  1. Posarem la ceba pelada i a quatre trossos dins la Thermomix, programarem 5 segons a velocitat 4.
  2. Després hi afegirem els 50 g d'oli, sal i programarem 3min, 100ºC i velocitat 3.
  3. Mentres, tallarem les pomes a quarts i els hi llevarem el cor i també prepararem la carabassa, pelada i tallada a trossos. Ho posarem dins el tassó, amb la cullerada de curri, i programarem 2 min, 100ºC i velocitat 3.
  4. Quasi per acaba, abocarem la quantitat d'aigua necessària perquè tots els ingedients quedin coberts, i programarem 15 min, 100ºC, velocitat 3.
  5. Una vegada la crema estigui acabada, esperarem que la temperatura de la Thermomix sigui inferior a 60ºC, per poer triturar 1 min a velocitat progressiva 5-10.
  6. Ja està llesta per servir, i si ens agrada, hi podem posar llavors per decorar el plat!
Si trobau que la crema és massa espessa, s'hi pot afegir més aigua.
     

4 comentaris:

  1. Quin bon aspecte, Caterina! M'ha agradat molt aquest afegit de poma, segur que li dóna espessor i aroma a aquesta crema. El curri també hi ha de quedar molt bé! Jo, de vegades, faig la carbassa estofada i també n'hi poso, de curri. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!!! Gràcies pel comentari!!! Veig pel teu bloc que has estat entretenguda fent ruta gastronòmica... quin gust!!!!

      Elimina
  2. Gràcies per la idea del curry!!!! Aquesta crema jo també la faig amb la Thermomix; queda boníssima!!
    Ah!! t'acabo de conèixer gràcies a Les Teves receptes i...tens una seguidora més!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu pel comentari!!!! Acab de llegir el "teu" premi Liebster, i coincidim amb un grapat de coses!!!! També som de poble, (quasi)mestra, m'encanta el moment canyeta abans de dinar... També et seguiré!!!!

      Elimina