Pàgines

diumenge, 18 de novembre de 2012

Pastís de mousse de coco

Feia un parell de setmanes que havia vist un pastís de mousse de llimona al bloc de na Laura, de Coure Coulants, que vaig trobar molt plantós... i com que ahir teníem un sopar per estrenar el nou pis d'una amiga i ens haviem oferit a dur postres, vaig fer la meva versió (la llimona i el coco són una mica diferents...), per fer la part principal, em vaig guiar amb la seva recepta.

 

Si sou llépols, podeu afegir-hi més quantitat de sucre. Amb aquestes proporcions, queden unes postres que no embafen i on es nota el regust d'acidesa del iogurt.




INGREDIENTS:

Base galleta:
  • 200 g de galletes
  • 100 g de mantequilla
Mousse:
  • 4 iogurts de coco
  • 80 g de sucre
  • 8 fulles de gelatina
  • 400 ml de nata
  • 100 g de coco ratllat
Cobertura:
  • 150 g xocolata de cobertura
  • 100 ml nata
  • Coco ratllat per decorar


COM ES FA?

Base:
  1. Picarem les galletes amb l'ajuda d'un robot de cuina, o posant-les dins una bossa i passant-hi un corró per damunt.
  2. Mesclarem les galletes picades amb la mantequilla que estigui a temperatura ambient.
  3. Col·locarem l'aro d'un motlle desmontable damunt el plat que ens farà de base i escamparem la pasta de galleta per fer la base. Ho deixarem reposar a la gelera.
Mousse:
  1. Retirarem un tassó de nata i posarem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
  2. Muntarem la nata sense que acabi d'agafar tota la consistència.
  3. Mesclarem els iogurts, un darrera l'altre, amb la nata semi muntada, amb l'ajuda d'una llengua i fent moviments envolvents i suaus.
  4. Posarem el tassó de nata que hem reservat al foc, hi mesclarem la sucre i també les fulles de gelatina colades i ho dissoldrem tot.
  5. Quan la gelatina i la sucre estiguin ben mesclades, posarem unes cullerades de la nata muntada dins la casserola on hem encalentit, per així ajudar a baixar la temperatura, i després ho anirem abocant dins la nata a poc a poc i amb moviments suaus.
  6. També hi afegirem el coco ratllat.
  7. Aquesta mescla l'abocarem dins el motlle damunt la base de galleta, i ho deixarem un parell d'hores a la gelera.
Cobertura:
  1. Posarem els 100 ml de nata al foc i quan bulli, hi afegirem la xocolata i ho retirarem del foc. Ajudarem a què es fongui mesclant amb una cullera.
  2. Aquesta mescla, la posarem damunt la mouse i ho deixarem reposar una mica més a la gelera.
  3. Decorarem amb coco ratllat per damunt.
A l'hora de servir, desmotllarem amb l'ajuda d'un ganivet, passant-lo pel costat.



Suggeriments:
  • Em va sobrar una micona de farcit, i vaig fer unes racions individuals, posant una galleta a trossos a baix del tassonet, i decorant-les amb pastilles de xocolata senceres. Hi ha la fotografia més amunt.
 


9 comentaris:

  1. Doncs aquesa versió també m'agrada molt Caterina!!! Segur que van estar encantats amb aquest pastís. Bona idea els vasets individuals amb el facit que et va sobrar!! ;)

    ResponElimina
  2. Deliciós, Caterina. Les mousse són fàcils de fer, si tenim el motlle i la paciència. I el de coco que has triat m'encanta! Perquè el coco em perd, i amb mousse encara més!! Bona idea, la corbertura de xocolata. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert que són fàcils, encara que semblen d'allò més complicat! jajajaja Crec que a la pròxima, miraré de posar-hi també llet de coco, per potenciar una mica més el sabor!!!

      Elimina
  3. Ja m'imagín el sabor i la textura... Mm... I el coco, que m'encanta de tota manera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Bojos!!!! Encantada de rebre el comentari, m'encanta el vostre bloc!!!!

      Elimina
  4. Ei, quina pintassa que té el teu pastís. M'agrada molt i em reservaré la recepta per fer aviat. Besades

    ResponElimina