Pàgines

dissabte, 29 de desembre del 2012

Crema de pastanaga amb botifarró

Ja fa més d'un mes que anàrem a sopar a Ca Na Toneta aprofitant un val 2x1 de la revista CUINA, fa un grapat d'anys record haver-hi menjat un carpaccio de carabassí amb formatge de cabra que em va embogir. Ara però, han canviat la petita carta que tenien per un menú degustació, que cuinen amb productes propers i de temporada. Un dels entrants que vàrem poder degustar va ser una crema de pastanaga amb botifarró. Senzilla.

A casa, quan és la temporada, sempre solem fer frit de pastanaga (tenc la recepta de l'any passat dins els esborranys... a veure si en passar les festes la public!), però mai se m'havia acudit fer-ne crema, i mira que de pastanagó sí en feim!!!! I la setmana passada, aprofitant que hi havia el convidat barceloní; que ja vaig trobar pastanagues a plaça; i recordant l'entrant de Ca Na Toneta, en férem la nostra versió per sopar.

 
 
INGREDIENTS:
(5 persones)
 
 • 2 cebes
 • 1 kg de pastanagues
 • 1 manat de porros
 • Aigua
 • Sal, pebre
 • 2 botifarrons
 • Pebre de cirereta (opcional)

Les pastanagues
 
 
COM ES FA?
 1. Tallarem la ceba i els porros a cantons i els posarem dins una olla amb un raig d'oli, ho sofregirem bé.
 2. Pelarem les pastanagues (o simplement les rascarem una mica) i les tallarem a trossos per posar-les dins l'olla.
 3. Quan tot estigui una mica sofregit, abocarem aigua fins que tapi les pastangues (no ens hem de passar) i ho deixarem coure uns 20 minuts.
 4. Triturarem la crema i rectificarem de sal i pebre.
 5. Dins una paella, sofregirem dos botifarrons tallats a trossets, mentres feim això, encalentirem la crema amb un pebre de cirereta dedins per donar-li un toc de cohentor.
 
 
El Convidat
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada