Pàgines

dijous, 10 de gener de 2013

Crema d'escarola amb formatge blau

Encetarem les entrades del 2013 posant en pràctica un dels regals de Reis, el llibre d'en Santi Taura. Allà ens parla de les cremes, i m'ha cridat especial atenció com es fan les cremes de fulla verda.

Just ahir, vàrem sortir al corral a veure el trosset d'hortet, i hi havia les escaroles que necessitaven ser collides i menjades. El vespre sopàrem d'una ensalada amb sípia torrada, però encara no l'hem esvaida... Ni ha per salar i vendre, així que hem pensat posar en pràctica les recomanacions del llibre, aprofitar aquest cultiu propi i experimentar amb un plat molt senzill com són les cremes,  però que amb aquest ingredient no hem fet mai!




INGREDIENTS:
(4 persones)
  • 1 manat de porros
  • 2 alls
  • 4-5 patates
  • Brou de verdures*
  • 400g d'escarola (2 grosses o 3 petites)
  • 100ml nata
  • 1 tros de formatge blau

COM ES FA?
  1. Posarem un raig d'oli dins una olla i sofregirem els alls pelats i el porró
  2. Després hi afegirem la patata tallada a trossos i fent clic perquè el darrer tros del tall sigui rompent i no tallant amb el ganivet la patata (quan feim aguiats, i volem que la salseta sigui espessa, també ho feim així).
  3. Quan tots els ingredients estiguin dauradets, hi afegirem el brou fins que els tapi i ho deixarem bullir uns 20 minuts.
  4. Mentrestant escaldarem l'escarola. Posarem una olla amb aigua al foc, i quan bulli, hi tirarem l'escarola, després duns segons la colarem i la posarem dins un bol amb aigua-gel per aturar-ne la cocció.
  5. Per fer l'acompanyament de formatge blau, posarem la nata i el formatge dins una olla i ho fondrem i integrarem bé (si voleu, també podeu posar trossets de formatge directament damunt la crema)
  6. Quan sigui l'hora de menjar-ho, mesclares l'escarola escaldada amb la crema de patata i ho triturarem, ho abocarem dins d'un plat i hi afegirem una micona de salsa de formatge blau per damunt.


1. Sofregim el porro amb l'all


2. Posam les patates tallades dins l'olla


3. Quan ho hem sofregit tot, hi afegim el brou o l'aigua


L'escarola preparada



4. Quan l'aigua bulli, hi tirarem les fulles d'escarola, i quan torni a bullir, ho colarem


4. Tendrem un bol amb aigua freda i gel per posar-hi les fulles escaldades
(amb el colador ens serà més fàcil)


6. Trituram les patates, i després hi afegim les fulles d'escarola


Quan ho tengueu triturat, podeu afegir-hi més líquid si trobau que ha quedat espès.



* No tenia brou de verdures fet, i he emprat aigua, també ha sortit gustós.


3 comentaris:

  1. Oh Caterina què original!!! Quins reis més macos perquè aquest llibre ha d'ésser un tresor. Jo a la que pugui també me'l compraré. I veient aquesta recepta que t'ha quedat estupenda encara m'entren més ganes. Un petonàs i Bon Any 2013!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura!!! Gràcies!!! Els teus Reis tampoc varen estar gens malament... ;) jejejjee El llibre està molt bé, les fotografies són molt guapes i no és el típic llibre de cuina amb les receptes escrites fil per randa!!!! Si necessites que te l'envii perquè no el trobis per allà, diga'm coses!!!! (Que sempre pots venir a Mallorca a cercar-lo, jejejeje)

      Besades i bon any!!!

      Elimina
    2. Gràcies Caterina. Tu sempre taaaan amable. De les opcions que m'expliques la d'anar a cercar-lo allà és la que se'm fa més atractiva però ara mateix no pot ser :-(( i no serà per manca de ganes. El que m'expliques del llibre encara me'l fa més interessant i lliga molt amb el Santi. He detectat la editorial, que és una Unitat de Publicacions de la Universitat i em penso que es pot comprar online o sigui que igual un dia d'aquests me'l autoregalo. Quan ens recuperem dels Reis. Ja,ja. Un petonàs enorme preciosa i gràcies per les teves propostes!!!

      Elimina