Pàgines

diumenge, 12 de maig de 2013

Tumbet sense fregir

Ve el bon temps, i segur que molts de vosaltres heu començat a anar una mica alerta amb allò que menjau. Això no vol dir, però, només menjar torrat, bullit i lletuga, que encara que sigui bo, menjar-ne cada dia, acaba cansant!!!!

Ja fa unes setmanes que duia la idea de fer tumbet dins el cap, i aprofitant que tenia carabassí, albergínia i pebre vermell, avui matí m'hi he posat. L'altre dia la gelera me'n va fer una... me vaig trobar les tomàtigues congelades (esper que fos una cosa puntual, i no ho torni a fer)!!!!!!!!!!! Les vaig deixar descongelar, i avui les he aprofitat per fer la mica de salseta de tomàtiga que acompanya el tumbet, me sabia greu tirar-les al fems...

Aquesta recepta no duu ni carn, ni peix, ni patata. Està pensada per anar d'acompanyament de qualque altre cosa, encara que hi podeu afegir el que volgueu! Evitam fregir les verdures, però si que utilitzarem un pinzell per posar una mica d'oli. D'aquesta manera, podem treure el màxim rendiment a la quantitat d'oli utilitzada.

Si el feis així, vos assegur que no hi notareu gaire diferència. Això m'han dit es que l'han pogut tastar avui migdia. Una mica més lleuger, però les verdures aporten tot el seu sabor.



 
 
INGREDIENTS:
(acompanyament per 4 persones)
  • 4 albergínies petites
  • 4 carabassins petits
  • 2 pebres grans
  • 1 ceba
  • 100-200 ml de tomàtiga triturada
  • 60g d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Sucre


COM ES FA?
  1. Tallarem l'albergínia a rodanxes no massa primes, gairebé un dit de gruixa, hi afegirem sal i les deixarem dins un colador. Farem el mateix amb el carabassí.
  2. Llevarem les llavors del pebre i el tallarem a trossos quadrats de 2x2 cm més o manco.
  3. Quan tenguem el pebre llest, posarem un paper de forn damunt la palangada, i hi col·locarem el pebre estirat. Amb l'ajuda d'un pinzell, pintarem els trossos de pebre amb una mica d'oli. Ho enfornarem 30 min a 200ºC.
  4. Quan l'albergínia i el carabassí hagin amollat el seu suc, ho escolarem i farem el mateix que amb el pebre, col·locarem les tallades damunt un peper de forn pintat amb una mica d'oli i també les pintarem per damunt. Ho enfornarem 30 min a 200ºC.
  5. Vigilau les verdures de tant en tant, i si trobau, ho podeu girar. Si teniu diferents palanganes de forn, ho podeu enfornar tot alhora.
  6. Mentres tot es cou al forn, tallau la ceba per llarg, i posau-la dins una paella amb un raig d'oli. Quan sigui morta, afegiu-hi la tomàtgia triturada. Hi posarem una mica de sucre per llevar-li l'àcid, i després, rectificau de sal i pebre.
  7. Una vegada tot sigui cuit, ho podeu anar posant dins una greixonera o dins una palangada de vidre on ho pogueu encalentir.
El pebre acabat de treure del forn
 
L'albergínia just abans d'enfornar, ja pinzellada amb oli
 
Els tres ingredients principals mesclats dins la greixonera
 
 
 

6 comentaris:

  1. Quina bona pinta, Caterina! El nom de tombet em sonava però no recordava massa què duia... veus, avui ens has refrescat la memòria! ;-)) Petons

    ResponSuprimeix
  2. Bona proposta per alleugerir el tumbet. Me l'apunt.

    ResponSuprimeix
  3. El tumbet és un dels meus plats preferits però sempre cab amb mal de consciència per la quantitat d'oli que et menges. Així com el fas tu em sembla una manera excel·lent per gaudir- ne, ho he de tastar ja!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. A mi em passava el mateix... i un dia ma mare el va fer així, i ens va agradar molt!

      Suprimeix
  4. Tens un premi al meu blog https://gaudintdelacuina.wordpress.com/
    Moltes felicitats!
    Marta

    ResponSuprimeix