Pàgines

dissabte, 13 de juliol del 2013

Milfulls amb albercocs

Les meves amigues moltes vegades parlen de la roba "fons d'armari", i jo avui vos parlaré d'un "fons de rebost", o més ben dit, de congelador. La pasta de fulls.

És ben probable que si algú cerca dins el congelador de casa hi trobi alguna planxa de pasta de fulls, crec que és un recurs fàcil que ens pot ajudar a sortir d'algun compromís culinari de darrera hora o quan tenim poc temps i volem cuinar. Amb uns minuts de forn i un parell d'ingredients ben combinats (damunt o dedins), podem tenir una coca, dolça o salada, per dur a un dinar o per quan tenim convidats a casa!

Avui vespre tenim un soparet, i havia de fer unes coques que en principi havien de ser salades. Però mentre esperava a la parada de fruita del mercat setmanal (els dissabtes matí és un ritual anar-hi!), davant mi hi havia unes canastres plenes d'albercocs, i... he recordat la planxa de fulls que ens va sobrar de l'altre dia! És temps d'albercocs!

Aquesta recepta és molt senzilla, ràpida i deliciosa! I té tantes variants com gusts o imaginació tengueu.

A casa compram la pasta de fulls a un forn, on venen la mateixa que fan servir ells. No té punt de comparació amb la comprada als supermercats, mentre es cou, tota la casa fa una oloreta boníssima!

 


 

INGREDIENTS:
  • Base de pasta de fulls
  • Albercocs (també es poden emprar altres fruites: pomes, cireres, melicotó...)
  • Sucre
  • Una mica de farina


COM ES FA?
  1. Prepararem els albercos; els farem nets, els escolarem i deixarem que s'eixuguin.
  2. Mentre, posarem una mica de farina damunt la superfície de treball, per evitar que la pasta de fulls quedi enganxada, i l'estirarem una mica amb l'ajuda d'un corró.
  3. Quan tenguem la planxa de fulls a punt, punxarem amb una forqueta la part d'enmig on hi anirà col·locada la fruita perquè no bufi.
  4. Col·locarem els albercocs damunt la pasta de fulls i escamparem sucre per damunt, intentant que en quedi per les voreres (damunt la pasta de fulls).
  5. Tendrem el forn escalfat a 200ºC, i courem la pasta uns 20 minuts. Anau vigilant el forn, i si veis que a damunt ha agafat color, però el cul no està cuit, posau un tros de paper d'alumini damunt la coca, així no se vos cremarà.



     

1 comentari:

  1. Caterina, em sembla una bona manera d'aprofitar els albercocs, ara que n'és el temps. Un pastís boníssim.

    ResponElimina