Pàgines

dimarts, 10 d’abril del 2012

Ensalada tropical de quinoa

Fa estona, na Sònia, ens va cuinar un plat amb quinoa. Gràcies a ella vaig descobrir aquest pseudocereal, que és ric en proteïnes, conté tots els aminoàcids essencial i a part, no conté gluten, la qual cosa la fa una bona alternativa per la gent celíaca. Sònia, aquesta recepta va per tu!

Record, que el dia de la fira d'Alaró, haviem quedat tota la tropa per dinar plegats, i que cadascú havia de dur un plat. A mi se me va encendre la bombilleta i vaig fer aquesta ensalada, que es pot menjar teba o freda i que malgrat dur el nom d'ensalada, no la recomanaria a algú que estigui fent dieta, ja que la quinoa no és de baix contingut calòric i també duu dàtils. Ara, bona, ho és!

És una recepta que pot servir per dur dins un tuper a la feina, les ensalades de lletuga perden molt quan han estat trempades, però aquesta, hi guanya. Montse i Mabel, ja teniu la primera idea per la carmanyola, ho provareu?!


  


INGREDIENTS:
(per una persona, si sou més, multiplicau)

  • 1 tassa de cafè de quinoa
  • 6 dàtils
  • 1 tall de pinya natural
  • Una grapada de coca laminat
  • Vinagre
  • Sucre

COM ES FA?
  1. Primer bullirem la quinoa, amb aigua, com si fos arròs (seguiu les indicacions del paquet)
  2. Dins una paella, saltajarem els dàtils tallats a trossets, i els reservarem dins un plat
  3. Dins la mateixa paella, hi posarem dues cullerades de cafè de sucre i un raig de vinagre, quan vegem que s'ha caramel·litzat un poc, hi afegirem la pinya tallada a quadrets. Ho reservarem dins un plat.
  4. Quan tenim la quinoa cuita i escolada, la posarem dins la paella i la mesclarem amb els dàtils un minut.
  5. Ara només queda emplatar, per això es pot emprar un quadrat de metall: posarem la quinoa i els dàtils com a base, la pinya a damunt i el les ratlladures de coco per devora. També ho podem mesclar tot dins la paella (dues voltes basten) i servir dins un bol.

Els ingredients per mesclar-hi





4 comentaris:

  1. Ohhhh!! Quin honor, Catalina!!!Mai m'havien dedicat una recepta!! Moltes gràcies! Jo l'he feta i don fe que, a part de ser molt senzilla és boníssima!!!

    ResponElimina
  2. Has vist?! En tenc qualcuna més per l'apartat de vegeterià!!! ;)

    ResponElimina
  3. M'ha fet mengera!! mira que sóc triada però ara que ja no importa encalentir tupper,aquesta recepta, és una bona candidata per sortir de la rutina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has vist! Ara estic un poc liada amb la meva recta final... però en penjaré més!!!!!!!!!!!! Un besito i mos veim diumenge!!!!

      Elimina