Just ahir, vàrem sortir al corral a veure el trosset d'hortet, i hi havia les escaroles que necessitaven ser collides i menjades. El vespre sopàrem d'una ensalada amb sípia torrada, però encara no l'hem esvaida... Ni ha per salar i vendre, així que hem pensat posar en pràctica les recomanacions del llibre, aprofitar aquest cultiu propi i experimentar amb un plat molt senzill com són les cremes, però que amb aquest ingredient no hem fet mai!
INGREDIENTS:
(4 persones)
- 1 manat de porros
- 2 alls
- 4-5 patates
- Brou de verdures*
- 400g d'escarola (2 grosses o 3 petites)
- 100ml nata
- 1 tros de formatge blau
- Posarem un raig d'oli dins una olla i sofregirem els alls pelats i el porró
- Després hi afegirem la patata tallada a trossos i fent clic perquè el darrer tros del tall sigui rompent i no tallant amb el ganivet la patata (quan feim aguiats, i volem que la salseta sigui espessa, també ho feim així).
- Quan tots els ingredients estiguin dauradets, hi afegirem el brou fins que els tapi i ho deixarem bullir uns 20 minuts.
- Mentrestant escaldarem l'escarola. Posarem una olla amb aigua al foc, i quan bulli, hi tirarem l'escarola, després duns segons la colarem i la posarem dins un bol amb aigua-gel per aturar-ne la cocció.
- Per fer l'acompanyament de formatge blau, posarem la nata i el formatge dins una olla i ho fondrem i integrarem bé (si voleu, també podeu posar trossets de formatge directament damunt la crema)
- Quan sigui l'hora de menjar-ho, mesclares l'escarola escaldada amb la crema de patata i ho triturarem, ho abocarem dins d'un plat i hi afegirem una micona de salsa de formatge blau per damunt.
1. Sofregim el porro amb l'all |
2. Posam les patates tallades dins l'olla |
3. Quan ho hem sofregit tot, hi afegim el brou o l'aigua |
L'escarola preparada |
4. Quan l'aigua bulli, hi tirarem les fulles d'escarola, i quan torni a bullir, ho colarem |
4. Tendrem un bol amb aigua freda i gel per posar-hi les fulles escaldades (amb el colador ens serà més fàcil) |
6. Trituram les patates, i després hi afegim les fulles d'escarola |
Quan ho tengueu triturat, podeu afegir-hi més líquid si trobau que ha quedat espès. |
* No tenia brou de verdures fet, i he emprat aigua, també ha sortit gustós.
Oh Caterina què original!!! Quins reis més macos perquè aquest llibre ha d'ésser un tresor. Jo a la que pugui també me'l compraré. I veient aquesta recepta que t'ha quedat estupenda encara m'entren més ganes. Un petonàs i Bon Any 2013!!!!
ResponEliminaHola Laura!!! Gràcies!!! Els teus Reis tampoc varen estar gens malament... ;) jejejjee El llibre està molt bé, les fotografies són molt guapes i no és el típic llibre de cuina amb les receptes escrites fil per randa!!!! Si necessites que te l'envii perquè no el trobis per allà, diga'm coses!!!! (Que sempre pots venir a Mallorca a cercar-lo, jejejeje)
EliminaBesades i bon any!!!
Gràcies Caterina. Tu sempre taaaan amable. De les opcions que m'expliques la d'anar a cercar-lo allà és la que se'm fa més atractiva però ara mateix no pot ser :-(( i no serà per manca de ganes. El que m'expliques del llibre encara me'l fa més interessant i lliga molt amb el Santi. He detectat la editorial, que és una Unitat de Publicacions de la Universitat i em penso que es pot comprar online o sigui que igual un dia d'aquests me'l autoregalo. Quan ens recuperem dels Reis. Ja,ja. Un petonàs enorme preciosa i gràcies per les teves propostes!!!
Elimina