Sembla estrany parlar de tambor d'ametla en ple mes d'agost! De fet, tenia la recepta guardadeta fins el pròxim Nadal, però com que avui n'he tornat a fer per preparar un gelat, m'he decidit a fer la publicació... I ja que els alaroners deim que quan acaba Sant Roc, amb un no res soim a Nadal! Anam fent boca...
La recepta és de la meva repadrina, i me la va ensenyar de fer una cosina de mon pare el Nadal passat! M'encanta apendre aquestes receptes, encara que aquesta és molt senzilla, i gairebé tothom la fa semblant, sempre hi ha qualque variant d'una casa a una altra.
INGREDIENTS:
- 300 g de bessó d'ametla pelat
- 300 g de sucre
- Una cullerada de saïm
- Un raig d'oli
- Una llauna
- Una llimona
PASSES:
- Posarem el saïm dins una greixonera o una paella antiadherent, i quan estigui fos, hi tirarem els bessons i el sucre. Remanarem tot el temps.
- El procés per fondre el sucre no és ràpid, s'ha de tenir paciència, no desesperar i sobretot anar alerta amb les cremades!!! Veureu que arriba un punt on sembla que tot s'aferra i se fa com una pedra, no passeu pena i seguiu remanant.
- Heu de tenir una llauna untada amb oli i una llimona tallada per la meitat (millor si la clavau a una forqueta per així evitar cremades).
- Una vegada el sucre és ben fos, trebucau-ho tot damunt la llauna, i amb l'ajuda de la llimona, escampau-ho de manera que quedi de la gruixa de les ametles.
- Esperau que refredi una mica, i amb l'ajuda d'un ganivet o un tallador de pizzes (va molt bé!), feis quadrets petits del tambor d'ametla.
- Quan sigui fred del tot, guardau-ho dins un recipient hermètic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada