Som una fan dels "patés" o altres mescles que es puguin menjar amb unes torrades o uns crudités, a casa és molt típic que formin part de les picades quan tenim convidats. A Barcelona vàrem descobrir un libanès, on hi tastàrem l'hummus (paté de ciurons) i el mutabal (paté d'albergínia), i el dia que vaig veure la recepta que avui compartesc amb vosaltres, em va encantar pel toc de color!
Pot ser hi hagi gent a qui el color no li cridi l'atenció, però si les espècies vos agraden, vos recoman aquesta recepta, no vos decebrà.
I vull dedicar aquesta recepta a totes aquelles persones que aquestes darreres setmanes m'heu aturat pel carrer i m'heu dit que havíeu fet qualque recepta del bloc! GRÀCIES!
Font: revista Thermomix núm. 45 (també es pot fer amb una batedora normal)
INGREDIENTS:
- 2 alls
- 200 g de ciurons en conserva
- 300 g de remolatxa cuita (i 20 g de líquid) + una mica més per decorar
- 30 g de suc de llimona
- 50 g de Tahin (pasta de sèsam) o llavors de sèsam
- 1 culleradeta de sal
- 50 g d'oli d'oliva verge
- Curri
- Comí en pols
- Torrades, llesques de pa, "picos", crudités... (el que volgueu per acompanyar)
COM ES FA?
Amb Thermomix:
- Posarem tots els ingredients dins el tassó i programarem 1 min amb velocitat progressiva 5-10.
- Si veim que la mescla no és homogènia, podem repetir l'operació.
- Posam tots els ingredients dins el tassó, i ho triturarem.
Servirem l'hummus damunt unes torrades o llesques de pa, decorat amb unes llavors de sèsam, una trosset de remolatxa i un raig d'oli. L'altre opció és posar-ho dins un bol i posar devora uns Pals de verdures (pastanagó, api, cogombre...) o uns "picos".
m'encanta l'humus i m'agrada molt aquesta idea d'afegir-hi remolatxa, queda un color preciós i em fa l'efecte que no trigarem a fer-ne a casa.
ResponEliminaCrec que no vos decebrà! Tothom que l'ha tastas ha repetit!
EliminaI tant que té un color vistós i orignal! S'ha de tastar!!!
ResponEliminaA veure si vos agrada!
EliminaQue bo, Caterina!! Nosaltres en fèiem al restaurant grec on treballava, d'hummus de remolatxa, també de cigrons i d'ous de salmó. Queda un color molt bonic i és boníssim!! M'has fet venir ganes de fer-ne!
ResponEliminaGràcies guapa!!! El color me va enamorar! Ous de salmó??? El tens al bloc?
EliminaCaterina, aquest hummus és un dels meus preferits. El color és espectacular i dóna una presència a la taula que és per llogar-hi cadiretes. BEsades
ResponEliminaHola! He fet cap al teu bloc i me parat a veure totes les delícies que tens per aquí, i que originals! Em quedo a xafardejar un ratet mes.
ResponEliminaEt convido al meu bloc Quina delícia!!: http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/
És super vistós l'hummus de remolatxa... dona un to diferent a la taula. de tant en tant en faig i sempre triomfa, no sé si perquè agrada o per la seva vistositat!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça