Pàgines

dilluns, 19 d’agost del 2013

Tambor d'ametla


Sembla estrany parlar de tambor d'ametla en ple mes d'agost! De fet, tenia la recepta guardadeta fins el pròxim Nadal, però com que avui n'he tornat a fer per preparar un gelat, m'he decidit a fer la publicació... I ja que els alaroners deim que quan acaba Sant Roc, amb un no res soim a Nadal! Anam fent boca...

La recepta és de la meva repadrina, i me la va ensenyar de fer una cosina de mon pare el Nadal passat! M'encanta apendre aquestes receptes, encara que aquesta és molt senzilla, i gairebé tothom la fa semblant, sempre hi ha qualque variant d'una casa a una altra.





INGREDIENTS:

  • 300 g de bessó d'ametla pelat
  • 300 g de sucre
  • Una cullerada de saïm
  • Un raig d'oli
  • Una llauna
  • Una llimona

PASSES:
  1. Posarem el saïm dins una greixonera o una paella antiadherent, i quan estigui fos, hi tirarem els bessons i el sucre. Remanarem tot el temps.
  2. El procés per fondre el sucre no és ràpid, s'ha de tenir paciència, no desesperar i sobretot anar alerta amb les cremades!!! Veureu que arriba un punt on sembla que tot s'aferra i se fa com una pedra, no passeu pena i seguiu remanant.
  3. Heu de tenir una llauna untada amb oli i una llimona tallada per la meitat (millor si la clavau a una forqueta per així evitar cremades).
  4. Una vegada el sucre és ben fos, trebucau-ho tot damunt la llauna, i amb l'ajuda de la llimona, escampau-ho de manera que quedi de la gruixa de les ametles.
  5. Esperau que refredi una mica, i amb l'ajuda d'un ganivet o un tallador de pizzes (va molt bé!), feis quadrets petits del tambor d'ametla.
  6. Quan sigui fred del tot, guardau-ho dins un recipient hermètic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada