Pàgines

divendres, 23 d’agost de 2013

Coca de carabassí amb formatge de cabra i anxoves


Un carabassí de l'hort dins la gelera i un sopar a la vista, varen ser els motius per dimecres fer aquesta coca. La combinació de sabors ja l'havia feta damunt una pasta de fulls, però no havia fet fotos per poder publicar-la al bloc, i és una coca que m'encanta, i que si no em diuen mentides, també agrada molt!

La d'ahir té dues parts, perquè hi havia dues persones al sopar a qui no agradava el formatge, per això  vaig optar per fer-ne un tros amb formatge de cabra, i l'altre amb anxoves.

Encara que la coca de verdura o trempó típica és una molt bona opció, crec que és una recepta que té moltes possiblitats, i de tant en tant, m'agrada experimentar noves mescles de sabors damunt de la seva massa.



 


INGREDIENTS:
  • 50 g d'oli
  • 50 g de saïm
  • 20 g de llevadura
  • 100 g d'aigua
  • 300 g de farina
  • Sal
  • 1-2 carabassins
  • 2-3 tomàtigues
  • 1 llauna d'anxoves
  • 1 tros de formatge de cabra
  • Oli d'alfabeguera (fulles d'alfabeguera escaldades, eixugades i triturades amb oli)

COM ES FA?
  1. Primer farem la massa, posarem el saïm i l'oli i ho mesclarem bé, després hi afegirem l'aigua i la llevadura i també ho mesclarem. Abocarem la farina amb diferents tongades, i amb una d'elles i posarem una mica de sal. La massa ha de quedar una mica tova. La deixarem reposar embolicada amb un paper film o dins el bol.
  2. Mentres la pasta reposa una mica, tallarem el carabassí a rodanxes ben fines (2-3 mm), i si cal les posarem amb sal perquè facin el suc.
  3. Quan la pasta ha reposat, untarem una llauna amb oli i estendrem la massa amb les mans, també untades amb una mica d'oli. L'enfornarem 10-15 min, el forn ha d'estar calent a 180ºC.
  4. Quan la coca està una mica cuita, col·locarem les tallades de carabassí damunt, i ho tornarem enfornar deu minuts més. En aquest moment, podem tallar la tomàtiga a daus petits.
  5. Després, col·locam la tomàtiga tallada a daus petits demunt el carabassí i ho tornam enfornar mentres preparem el formatge i les anxoves.
  6. Per acabar, posarem el formatge i les anxoves damunt la coca i li donarem uns 5-10 min més de forn.
  7. Quan hem tret la coca i ja ha refredat una mica, posarem un raig d'oli d'alfabeguera per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari