Feia molt de temps que no menjava espàrrecs silvestres, anys! I fa unes dues setmanes ma mare i mon pare me'n varen regalar un manat, que havien collit als voltants de la caseta que tenim entre Santa Maria i Consell, s'Arboçar. Són una delícia!
Vos confes que la truita i les paelles són un repte difícil per mi! No són plats que m'agradi cuinar, ja que trob que no me surten... A la truita ja li he començat a agafar pràctica, per mi és bàsica la paella, i que quan hi tiram els ous, sigui ben calenta perquè faci la crosta.
INGREDIENTS:
- Un manat d'espàrrecs
- Mitja ceba
- 6 ous
- Un raig d'oli
- Una pisca de sal
COM ES FA?
- Posarem un raig d'oli dins la paella i hi tirarem la ceba tallada per llarg, una vegada estigui cuita, la retirarem.
- Haurem agafat la part més tendre dels espàrrecs i els tallarem en trossets d'uns dos cm de llarg, i els courem a la paella (hi ha gent que els hi pega una escaldada, a mi m'agrada més coure'ls així).
- Dins un bol, batrem els ous. Per fer truita, sempre intent pujar un poc el blanc abans de rompre els vermells, perquè quedi més esponjosa. Hi posarem sal i hi mesclarem la ceba i els espàrrecs ja cuits.
- Ara només queda fer la truita...paella ben calenta, amb un rajolí d'oli. Quan veis que ha fet crosta, abaixau el foc, i esperau que es cogui per dedins, després la girau. Jo la remen agafant la paella pel mànec i fent voltes circulars, per ajudar a què no s'aferri.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada