Per fer el panet, encara que l'altre dia ho vaig tastar amb pa de barra, he comprat unes magranetes del forn de Ca Na Juanaineta, que són les que em duia sa padrina per berenar de petita!
Dos consells sobre els alvocats:
- Si qualque vegada comprau alvocats i els heu de fer servir i encara són verds, aquí hi ha un truc que de veres funciona. El vaig llegir al bloc d'en Joan Marc, un bon cuiner que fa uns mesos va obrir restaurant a Inca, i que també vos recoman, s'hi menja molt bé!
- Una vegada vaig llegir que si feim guacamole i volem que es conservi verd sense oxidar-se, una bona manera és guardar-lo dins un recipient amb el pinyol. El suc de la llima, també ajuda a què no s'oxidi.
INGREDIENTS:
(2 persones)
- 1 alvocat madur
- Mitja ceba (o un quart si és grossa)
- Mitja llima
- Sal i pebre
- Uns talls de formatge brie
- 2 magranetes
COM ES FA?
- Amb un ganivet farem un tall a l'alvocat des de d'alt a baix i per tot el contorn, i el separarem en dos trossos (una amb l'os, i l'altre sence).
- Treurem la polpa amb l'ajuda d'una cullera (si té molts de trossets negres, les podem llevar amb la mateixa cullera) i la posarem dins un bol o damunt el tallador i amb l'ajuda d'una forqueta ho esmicolarem (si l'alvocat és prou madur, no fa falta tallar amb ganivet)
- Picarem la ceba molt petita, i la mesclarem amb la polpa d'alvocat.
- Espremarem mitja llima damunt els ingredients anterior i ho mesclarem tot amb l'ajuda d'una forqueta.
- Posarem sal i un poc de pebre a la mescla, ho mesclarem i tastarem i si cal, ho rectificarem.
- Tallarem la magraneta per la meitat, a la part superior i escamparem un poc de la nostra crema perquè així el pa no sigui eixut, i a la part inferior, hi posarem dues o tres cullerades, amb el formatge.
Els tres ingredients principals de la crema |
L'alvocat per la meitat (els trossets negres es poden llevar) |
Esmicolant la polpa |
Mesclant la ceba amb l'alvocat |
Les magranetes!! |
Jo també he triat advocat per omplir el meu entrepà.... amb formatge brie, m´encantaria també. M´apunto la proposta.. petons,
ResponEliminaHOla Joaquina!!! He vist la recepta al teu bloc, però no vaig poder deixar-hi cap comentari... A vegades som un poquet trasto amb això de la informàtica!!! El teu entrepà amb alvocat i salmó fa molt bona pinta, és una combinació que m'encanta!!!!!!!
EliminaUna crema d'alvocat deliciosa que espero tastar ben aviat. M'encanten els entrepans amb alvocat, en sóc una fanàtica. I amb el brie, increïble!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Gràcies a vosaltres!!! Ara mateix rectific el post, que La Recepta del 15 també és cosa de Xocolata Desfeta (vaig fer tanta via per escriure, que se me va passar!!!). Besades i gràcies per les propostes, ja fris que sigui diumenge... jejejejje
EliminaFa una pinta deliciosa, un entrepà amb alvocat mmm com ens agrada a ESfruita!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem una recepta senzilla però especial, ja que mai queda igual! Una truita de patates! www.esfruita.com/assessorem/truita-de-patates
Hola!! Llàstima que a Mallorca no hi deveu arribar... la idea de la botiga és molt bona!!!!!!!
Elimina