Pàgines

dimarts, 10 de juliol del 2012

Ensalada de patata

Fa un parell de setmanes férem un soparet d'aquests d'amics que tant m'agraden, cadascú dugué un plat per compartir i na Sònia i na Pilar feren ensalada de patata, mmm... Na Malén també ens n'ha feta moltes vegades, i ahir, la vaig fer jo, aprofitant un altre soparet d'estiu que tenia!

És una proposta fresqueta i semblant a l'ensaladilla russa però totalment diferent de gust. Per elegir els ingredients he recordat les ensalades de ses nines, i també he aprofitat qualque ingredient que hi havia dins la gelera que es feia emprar, com el bacallà. Els que ahir la tastaren em digueren que era bona, així que aquí vos deix la recepta...





INGREDIENTS:
(4-8 persones, depèn de si és per acompanyar)
  • 10-12 patates
  • 100 g de cogombres en vinagre
  • 1-2 cebes morades
  • 200-300 g de bacallà
  • 3-4 ous bullits
  • Una culleradeta de mostassa amb llavors
  • Maionesa
  • Sal (si cal)


COM ES FA?
  1. Preparaem el bacallà per utilitzar (mirar les instruccions), jo el vaig posar una mica amb aigua per acabar de llevar-li la sal. Això pot ser s'hagi de fer unes hores abans.
  2. Pelarem i tallarem les patates a cantons, i les bullirem.
  3. Mentres les patates es bullen també bullirem els ous i picarem els cogombres i la ceba.
  4. Esqueixarem el bacallà a trossets (i si voleu, el podeu passar un minut per la paella)
  5. Quan els ous siguin freds, els tallarem a trossets.
  6. Una vegada tenim tots els ingredients a  punt, els meslcarem. Perquè em quedassin ben mesclats, vaig posar un terç de les patates amb un ou i part dels pebres i la ceba amb unes cullerades de maionesa i mitja culleradeta de mostassa, ho vaig mesclar i després hi vaig anar incorporant la resta i mesclant cada vegada.


7 comentaris:

  1. M'encanta, Caterina. El bacallà amb patates sempre em recorda un xic el gust de bunyols o brandada, que em tornen boja... com tu dius, un plat excel·lent per una calorosa nit d'estiu! Com us cuideu de bé, amb les amigues... he he. Petonet!

    ResponElimina
  2. Ara en menjaria un platet!! mmmmm......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Justament! Si ho sé, te n'hauria guardat un!!!! jejejej En tornarem a fer!

      Elimina
  3. Que bona!! m'agraden molt aquestes combinacions, i saps que no he provat mai d'afegir-hi bacallà? com que en fem sovint, a la propera hi posarem bacallà! segur que queda boníssim! Petonets guapa!

    ResponElimina
  4. Doncs a mi també m'agrada molt. M'imagino el gust i sé que m'encantaria. També m'apunto la combinació. Un petonet!!!

    ResponElimina