Pàgines

dijous, 8 de març del 2012

Canelons de carabassí amb beixamel de sobrassada i mel

Ja he publicat dues receptes, i en tenc alguna més a l'escriptori, però me n'adon, que quasi totes són dolces (al manco, les que ja tenc fotografiades)!!!!! He començat a pensar quina curolla tenia pendent que fos un plat principal, i he recordat que a finals de gener o principis de febrer, un horabaixa que era a casa estudiant, posàrem el nou programa de cuina d'IB3 (Una micona més). N'Òscar va fer uns canelons de pollastre amb beixamel de sobrassada i mel, i aquesta beixamel ens va cridar molt l'atenció a n'en Joan i a mi!!!! Això ho hem de provar de fer, vàrem dir!!!! Idò això... Avui matí he partit a comprar quatre ingredients que me feien falta, però he pensat que faria el farcit d'alguna verdura... carabassí, per exemple!!!!! I he adaptat una mica la recepta...

A vegades, quan som dins la cuina m'agrada fer un vermutet o una cerveseta, sobretot els caps de setmana o quan cuinam per alguna ocasió especial. Avui estava tota sola, però he rebut una bona notícia que m'ha fet venir ganes de brindar... Salut mon pare!!!!!!!!!!


INGREDIENTS per a la BEIXAMEL:

  • 1 l de llet
  • 100 g de mantega
  • 100 g de farina
  • Sobrassada
  • Mel
  • Sal

COM ES FA?
  1. Com segurament la majoria sabreu, la base d'una beixamel és una roux, per això posarem la mantega dins una paella i quan estigui fosa, hi tirarem la farina i la courem. 
  2. Després, anirem afegint la llet de mica en mica sense deixar de remanar.
  3. En una altra paella, hi posarem la sobrassada tallada a trossets, quan comenci a estar calenta, hi afegirem dues cullerades de mel.
  4. Finalment, retirarem un cullerot de beixamel per afegir al farcit dels canelons i mesclarem la resta amb la sobrassada.
  INGREDIENTS per al FARCIT:

  • 1 porro
  • 4 carabassins
  • Sal
  • Pebre bord
  • Un cullerot de beixamel
 COM ES FA?
  1. Tallarem els carabassí a trossets i ho posarem amb sal dins un colador (perquè vagi amollant el suc)
  2. Tallarem el porro i el començarem a daura dins la paella amb una micona d'oli i una pisca de sal.
  3. Quan el porro comenci a estar, hi afegirem el carabassí i ho courem tot.
  4. Aquesta passa és opcional, dependrà de com hagueu tallat les verdures i de com vos agradi el farcit. Jo he passat una mica la batedora perquè quedàs més fi i després he posat un toc de pebre bord.
  5. Per acabar, afegirem la beixamel que havíem retirat, ho mesclarem tot i ho deixarem refredar.

MUNTATGE dels CANELONS:

Quan comencem a preparar el plat, ja podem posar una olla grossa amb aigua per bullir i colar els canelons (seguint les instruccions de la capsa).

Per farcir-los, he emprat una màniga pastissera, és més ràpid!!!! Després es col·loquen dins una safata i es cobreixen amb la beixamel i formatge per gratinar. Només s'haurà d'esperar que es gratinin i... BON PROFIT!!!!!!!





8 comentaris:

  1. Els he provat, són boniiiisims!

    ResponElimina
  2. Que bons!!! de veritat, m'han encantat! aquestes barreges amb sobrassada les solia fer fa uns quants anys, quan vaig tenir un novio mallorquí que em regalava sobrassada.... pots creure que des de llavors no n'he tornat a menjar? Crec que ja va sent hora de donar-li una segona oportunitat... a la sobrassada ;)

    ResponElimina
  3. Quan volguis me podeu convidar a menjar-ne!!!

    Adolfo

    ResponElimina
  4. Hola carinyasso, enhorabona pel bloc. Havia intentar entrar-hi vàries vegades i no hi haviar manera.
    Segueix així!!!!!!!!
    Una besada

    ResponElimina
  5. Gràcies Karineta!!!!!!!!!!!!!!! Una besada ben forta!!!!!!!!! (queda pendent sa visita allà...)

    ResponElimina