La jugueta! (les peces que veis es poden posar i llevar) |
INGREDIENTS:
(unes 25-30 galletes d'uns 3 cm de diàmetre)
- 1 tassa* de farina de força (+/- 275-300 g)
- 1/2 tassa de fècula de blat
- 1 polsim de sal
- Canyella (la recepta deia nou moscada... però ho vaig canviar!)
- 155 g de mantequilla
- 1/2 tassa de sucre en pols
- 3-4 cullerades de confitura de gerds
- 1 sobre de gelatina
COM ES FA?
- Posarem la farina, la fècula de blat, la canyella i la pisca de sal dins un colador i ho tamisarem.
- En un bol, mesclarem la matequilla (a temperatura ambient) i el sucre, ho muntarem fins que queda cremós.
- Afegir els ingredients sòlids a la mescla de mantequilla i sucre, ho treballarem fins que quedi una massa tipus crespell. Pot ser hi haguem d'afegir més farina.
- Una vegada tenim la massa feta, hem d'estirar-la per poder tallar les galletes. Per això vaig emprar un paper de cuina, un rodet i farina per evitar que la pasta s'afarrés. Cal fer-les primetes (3 mm), ja que les muntarem com un sandvitx. S'han de tallar la meitat de galletes sense forat, i l'altre meitat amb forat**.
- Col·locarem les galletes en un motlle (pot ser ajudar-vos amb un ganivet per aixecar-les vos pugui anar bé) i les posarem dins el forn a 150º (preescalfat) uns 25 minuts***
- Una vegada les galletes estan cuites i refredades, les farcirem. Podeu posar-hi la confitura directament o preparar una mescla de confitura i gelatina. Per això, posam les 4 cullerades de confitura dins una olleta, i afegiu-hi mig tassonet d'aigua amb un sobre de gelatina**** diluïda dedins. Quan han refredat es poden acabar les galletes.
- Per muntar les galletes, he pintat tota la part de baix amb confitura amb l'ajuda d'un pinzell (perquè les dues cares s'aferrassin bé), i he posat mitja culleradeta enmig de cada galleta.
- Les podeu ensucrar per damunt, si voleu.
** En cas que no tengueu aquest motlle, podeu emprar-ne dos de mides diferents. Un per fer la forma exterior, i l'altre per fer el forat d'enmig a la meitat de les galletes.
*** Cada forn és un món... així que vigilau-les! Una manera és posar manco temps al rellotge, i anar-hi afegint minuts en funció de la necessitat.
Caterina!!!!!Som m'Aguiló,
ResponEliminaReina m'has fet plorar! Feia 20 anys, des de que ja no hi ha es forn de davant ca nostra a Palma, que no veia galletes similars....ja tenc sa següent excusa per tornar-me a convidar a dinar-sopar o ara a fer es tè a ca vostra!!!
Quin plaer!!!!!
Ai, Joanet!!! Me fas pujar es colors... quins compliments!!!!! Saps que sempre que volgueu teniu lloc a casa! Una besada i fes-te seguidor!!!! Així no sortirà com Anònim!!!!!!!! Per cert, has de menjar unes "berenjenas con miel" a la meva salut a la Bodeguita Sta Cruz!!!!!!!!!!!!!!!!!
EliminaCatalineta, aquestes galletes fan una bona mengera!!!! Segur que són boníssimes!!!!
ResponEliminaNomés en queden tres!!! No me les he menjades jo... n'he repartit i donat als nins!!!
ResponEliminaestas feta una maquina!! aixo ja es dificultat alta per mi. molt, pero que molt be catalina.
ResponEliminaCati Rubi
Gràcies Cati!!!! En voler montam un curset ràpid!!! Fan planta però són molt fàcils!!!!!!!
EliminaFan una pinta espectaculaaaaaar!!!!! mmmmmmmm!!!!
ResponEliminaAra en duria un parell per veure com el Barça guanya... però ja no en queden!!!!!!!!!!! Un dissabte matí en pujaré algunes de salades per fer la cerveseta a s'Acros!
EliminaSegur que t'ho passares beníssim. No hi ha com estar entretenguda dins la cuina. Fan molt bona pinta!
ResponEliminaM'ho vaig passar pipa!!! I encara més de què la gent que les ha tastat també hagi disfrutat!!!
EliminaQue bones!! m'encanten les galetes que porten confitura, no tinc cap motlle com aquest teu però bé, ja me les enginyeré per poder-les fer, una abraçada guapa!
ResponEliminaHola!!! Amb un de gros i un altre de més petit, aconseguiràs el mateix efecte!!!!!! Besades!
EliminaAquestes galetes sempre m'han agradat i si et regalen el motlle ja tens l'excusa perfecte!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al Memòries.
amb melmelada queden genial!!! unes galetes molt maques i bones. gràcies per participar. petonets
ResponElimina